Anime Önerileri - 2

by - Ağustos 19, 2021

 Fullmetal Alchemist: Brotherhood


Edward ve Al iki erkek kardeştir. Babalarının evi terk etmeleri üzerine onun kitaplarını okuyarak ve oradaki bilgileri uygulayarak kendi kendilerine simya öğrenirler. Bir gün anneleri birden hastalanır ve birkaç gün içerisinde de ölür. İki kardeş annelerini tekrar geri getirmek için simyaya başvururlar. Ancak bu kullandıkları bu teknik simyada yasaktır ve sonuçlarını kimse bilmemektedir. Ölen kişiyi geri getirmek için kullanılan bu tekniği kullanmaları ile Edward kolundan ve bacağından Al ise vücudundan olur. Kardeşinin ruhunu son anda bir zırha bağlayan Edward onu yok olmaktan kurtarır. Yaşadıkları yerden ayrılırlar bu olaylardan sonra. Artık tek bir amaçları vardır kaybettikleri vücutlarını geri alabilmek. Bu yolculukta ise başlarına olmadık şeyler gelir. Homoculuslar, kimeralar, ordu, askerler, insanlar ve daha niceleri. 

Bu anime önceki yazımda da anlattığım animenin aynısı denebilir. Ancak bildiğiniz gibi animeler mangaların ekranlara uyarlanmış halleridir. İlk yapılan anime daha manga devam ederken bitirilmiş ve mangasına çok da  sabit kalınmamış. Bu yüzden tekrardan farklı bir isimle mangaya uygun olarak olarak yeniden ekranlara dönmüş. Size tavsiyem ikisini de izlemeniz. Diğer anime için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.



Kumo Desu ga, Nani Ka?


Kahraman ve Şeytan Kralı birbirleri ile savaşmaktadırlar. Bu defa savaştıkları yer ise dünyadır. Kahraman ve Şeytan Kralı arasındaki bu mücadelede yoğun miktarda büyü ortaya çıkar ve dünyada bir lisenin bulunduğu alana isabet eder. Böylece bir sınıftaki bütün öğrenciler ve bir öğretmen ölür. Bu patlamada ölen herkes farklı bir dünyada reenkarne olurlar. Neredeyse herkes insan olarak reenkarne olmuştur. Sınıfta ise diğerleri tarafından dışlanan ve uyumsuz olarak nitelendirilen bir kız hariç. O bir örümcek olarak reenkarne olur. Yine mevcut durumunu güçlendirip sayısız güçler elde eder. Tüm dünyada tanınan bir hal alır. Ancak onun bu farkında olmadan güçlenmeleri ilerde büyük sorunlara yol açacaktır. Sırf ana karakter için izlenir bence. Örümcek o kadar eğlenceli bir karakter ki izlerken eğleniyorsunuz.   


Clannad


Küçük yaşta annesini kaybeden Tomoya babası ile yaşamaktadır. Babası ise tam bir alkoliktir. Bir aralarında geçen bir tartışmada Tomoya yaralanır ve aralarındaki o incecik bağ da kopar gider. Ayrıca bu yaralanma ile de basketbolu çok seven Tomoya'nın bir basketbolcu olma hayalleri de artık bitmiştir. Gittikçe arkadaşlarından uzaklaşır. Sadece Youhei Sunohara adında bir arkadaşı vardır. Bir gün okulda hiç arkadaşı olmayan Nagisa ile tanışmasıyla hayatı birden değişmeye başlar. En sevdiklerimden birisi bu anime. İzlerken yer yer ağlamışlığım bile vardır. Anime tek karakter üzerine odaklanmış gibi gözükse de aslında birden fazla kişinin hikayesi bizi karşılıyor ve her biri de fazlasıyla değerli. Gerçek hayatla da bir o kadar bağlantılı. En sevdiğim yeri ise sonda çalan Dango ailesi ile ilgili olan şarkı. Aşağıya linkini koyuyorum.




You May Also Like

4 Comments

  1. Fullmetal çok güzeldi, ben de severim. Clannad' a sadece bir bölüm baktım ama çizimlerini sevemediğim için devam etmedim. Karakterler küçük çocuk gibi göründüğü için hoşuma gitmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çizimleri ben de çok sevemedim. Sırf konusu için izledim diyebilirim. Fullmetal ise favorim :)

      Sil
  2. fma süper süper yaaa :) kumo desu ga ile clannad ı not aldım, saol, izlediğin tüm animeleri yaz olur muuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsini yazmaya çalışıyorum. O kadar çok var ki :)

      Sil